28 Temmuz 2011 Perşembe

Kraliçe Müri'm

Dr.dedi ki;
Bu eski toprak yaşlılar ölüme kolay yenilmezler. Onlarda şeker.. kollestrol ..değerleri normal olur. Çok hastalansalar bile dengelerini cabuk sağlarlar. O yüzden alzheimerli bu yaşlılar son aşamalarına gelseler bile vücutca yaşamaya devam ederler.
O yüzden siz kendinizi iyi koruyun .. direncinizi kaybetmeyin. İlaçlarınızı bırakmayın.
**
Annemim bakınında daha sabırlı ve sevgi dolu olmamı sağlayan bir ilaç alıyordum. Alınganlıklarımı tahammülsüzlüklerimi azaltıyor..daha höşgörülü ama problemleri kafama fazla takmayan biri olmama yardım ediyordu bu ilaç. İyi güzel de.. bana sorarsanız başka bir anlamda beni daha sığ yapıyordu. Bu yanı hoşuma gitmiyor. Konulara istediğim gibi derinlemesine konsantre olamıyor. Yoğunlaşamıyordum. Bu  .anlamda rahatsız olsam da sığ kalmam konusu başka bir anlamda ben dahil herkese yarıyordu.Kestim ilacı.
**
Anneler derki;
Çocuğumun hasta olduğuna yanmıyorum..huyunun değiştiğine yanıyorum.
Eh..işte annem de çogu zaman bir çocuk. Ve hasta oldu gerçekten yaz vakti. Sanki bütün gece karda yatmış gibi. Vildanın Ceyhanın Bloğundaki kış yazısını okusa diyeceğim ki ordan üşüttü. Hani kendisini karlara falan atıyor ya sırtüstü. Ama değil. Sanırım ''kurtları yıldıran kış'' romanındaki buz tutmuş gölün üzerindeki buzda yürürken çıtırdayan buzla birlikte gölde ıslandı. Okkadar yani.
**
Anneciğim !!
-Aç bakiyim ağzını..Açmaz! Çıkar dişlerini de fırçalıyalım. Olmaz. Adeti değilmiş.
O ne??iki tane ufak ilaç diş protezinin içine sıkışmış. Yutulmamış.
-İç bakiyim bu şurubu. İçmek istemez(dil dökmeler) lütfennn içer.
 diğer hap..ikinci şurup..diğer hap..
Hep dil dökmeler...komiklikler..azarlanmalar..azarlamalar..bağırış küsüşler..Yine yaltaklanmalar..baştan dil dökmeler..oh ilaçlar içirilip bitti.. Ruhum yorgun..hatta kan revan..kalbim sıkışık. Annem ise en sakininden klasik türk musikisi mırıldanmakta.
Biraz çıkıp dolaşmalıyım. Havam değişsin. Ama yardımcı bayanımız memleketten dönmedi ki daha. Arkadaşlar yaz diye dörtbir yana dağolmış vaziyette. O istirahatte çekilirse şimdi ben de kapıyı kitler giderim. Olmaz.. çok öksürüyor. Boğulabilir.
-hadi lavaboda ağzımızı çalkalayalım. Gitmez Yapmış onu çünkü.
-hadi ellerimizi yıkayalım. Yıkamış ki zaten.
-hadi öksürelim lavaboda..Olurrr.. hadi.. AAA??
_lavabo nerde? Hangisi? Niye geldik?
Öksürmeye geldik.
-Nasıl oluyor o?
Öhö öhö yapacaksın
-öhö..öhö (benle dalga geçiyor gülüyor)
Öyle değil gerçeköksür :)
_aa.. ben öyle yapamam..hiç yapamam ben onu
NiYYe???
-Prensibim değil..
:(((( çöküş bende. Ben niye uğraşıyoorum..neden yardımcı olmuyorsun bana
_ben istemedim ki gelmeyi
:)))) kalbim sıkışıyor. Zaten rejimdeyim..tansiyon ilaçları fazla geldi çok düşürüyor. Moralim de sürünüyor.
galiba öleceğim böyle giderse.
Annemi yatırıyorum yatağına. Sarkılar söylüyor. Arkadaşlarımı arıyorum telefonlarımı açmıyorlar. Halbuki her gün ararlardı. İyiki açmıyorlar.Çünkü konuşamayacağım ağlamaktan muhtemelen.
*
Dr. dedi ki;
Benim de annem anneanneme baktı. Çok iyi biliyorum. saldırırdı..kötü sözler söylerdi..ve eline geçeni fırlatırdı. Sizi anlıyorum. İlacınızı anneniz ölene kadar bırakmayın o yüzden.
*
Vicdanım buruluyor..
Annem fırlatmaz..saldırmaz..kötü söylemezki. cok tatlıdır..kibardır..sevimlidir asildir.
Kraliçe muamlesi yaparım ben ona. Kraliçeliği hak eder çünkü. Tek taş elmastır o. Eşi yoktur.
Ölene kadar ne demek ya..ne kadar sert bir tabir. Vefat edene kadar deseydi daha kabul edilebilirdi sanki.
Geberene kadar demedi neyse. Yada mortu çekene kadar. Bir de mezarlık lafını hiç sevmem. Kabristan daha hoşuma gidiyor. Ülke gibi sanki. Macaristana gitmiş gibi.  Aklım fırıl fırıl.
*
İlacımı  tekrar almaya başladım. Daha tahammüllü hoşgörülüyüm. Aklım fırıl fırıl değil. Vals yapar gibi dolaşıyor. Mutlu mesut bir şekilde telaşlı beyinlerin arasında salınıyor.
Sığım Mığım ama ne gam. Herkes mutlu ya.
Ben de mutluyum.
Yardım almak şart.

3 yorum:

  1. Selam Dilek, özlemişim yazılarını. Yazdıkların bugün karşılıklı muhabbet ettiğimiz konulardı ama ne gam! Okumak da etkileyiciydi ne yalan söyleyeyim.

    Ben ölmek kelimesini daha çok seviyorum biliyor musun? Vefat etmek nedense bende tam yerini bulmuyor. Sonra mezarlık kelimesini de kabristana tercih ederim kullanırken. Sanırım benim dilim biraz kaba Dilek. Eğer konuşurken bu lakırtıları edersem aldırma olur mu?

    Hava sıcak ya Dilekcim,
    biraz sabır yakında kış gelecek. Kar yağacak hatta. Bak karışmam bu sefer bembeyaz kara atlayacağız birlikte.. Unutma:)

    YanıtlaSil
  2. yookk senin ifaden kaba değill.. sadece daha gerçekçi. Mesela ceset kelimesini de bir tanıdığım sevmez. Olüye saygısızlık addeder. Yıllarca hanımefendi yada beyefendi denilen kişinin bir anda ünvanları saygınlığı geri alınıveriyor..ceset oluyor diye pek üzülürdü.
    Sanırım Söyle denmesini tercih ederdi.
    Ceset Dilaver Dede yada Ceset Muhterem Hanım Teyze..Nasıll:)) ben sevdim.
    Vildancığım kışım karlarda yatıp yuvarlanacaksak şimdiden kendimi soğuğa azar azar alıştırmalıyım. Mesela dondurmaya dilimi alıştırmakla başlayabilirim. Üüü benim daha cok çalışmam lazım :) ellerimle de bardağa buz koyma çalışmasu yapmam gerek.
    İyiki varsın kardeşim bugun beni kurtardın yine.

    YanıtlaSil
  3. Blog daki yazılar beni ilgilendirenler çok eski ama ,geç olsun güç olmasın hepsini okuyacagim

    YanıtlaSil